Πολιτική

Οι επενδυτικές συμβουλές του Αλέξη Παπαχελά για την αγορά φρεγατών

Ο Αλέξης Παπαχελάς εκτός από διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» είναι και στενός φίλος και συνομιλιτής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό είναι ένα προνόμιο το οποίο ο γνωστός δημοσιογράφος σπανίως εκμεταλεύεται.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο ίδιος διαθέτει ένα αρκετά καλό δίκτυο με πρόσβαση σε κέντρα εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδος. Τον Παπαχελά ανά διαστήματα τον προσεγγίζουν αρκετοί επενδυτές που θέλουν την συμβουλή και συμβολή του προκειμένου να έρθουν στην χώρα μας.

Αυτό συνέβη και πρόσφατα με μια εταιρεία – κολοσσό του εξωτερικού με εξιδείκευση στην κατασκευή φρεγατών. Οι επενδυτές φαίνεται να ζήτησαν την γνώμη του δημοσιογράφου αλλά κυρίως την πρόσβασή του και την βαρύτητα του λόγου που έχει χτίσει τόσα χρόνια ο δημοσιογράφος με τους εκάστοτε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Η εταιρεία θεώρησε ορθότερο να απευθυνθεί στον Παπαχελά που επηρεάζει με τον τρόπο του το νυν σύστημα Μαξίμου πριν εκδηλώσει επίσημα ενδιαφέρον.

Οι δικές μας πληροφορίες πάντως λένε ότι αν και έγινε η κρούση, το Μαξίμου αποφάσισε να μην προχωρήσει η δουλειά με την συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς έχουν επιλέξει ήδη διαφορετική εταιρεία που θα ψωνίσουν τις φρεγάτες.