Πολιτική

To «κλείσιμο» της Μυκόνου το πήραν πάνω τους οι Γεραπετρίτης και Χαρδαλιάς

Η απόφαση για το κλείσιμο της Μυκόνου πάνω στο πικ της σεζόν, ήταν το μεγαλύτερο φάουλ της Κυβέρνησης, το τελευταίο διάστημα. Και ήταν φάουλ τόσο επικοινωνιακό όσο και ουσίας.

Επικοινωνιακό γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη, τα μέτρα απέδωσαν. Ουσίας γιατί δεν είναι δυνατόν να βάζεις στο ίδιο «τσουβάλι» εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Με τι μούτρα θα γυρίσεις να πεις ξανά στον συνεπή πολίτη, “εμβολιάσου για να πάρεις την ζωή σου πίσω”;

To γεγονός ότι η απόφαση αυτή, έπιασε απροετοίμαστο σχεδόν όλο το Κυβερνητικό επιτελείο συνέβη, γιατί πάρθηκε από το δίδυμο Γεραπετρίτη – Χαρδαλιά.

Βλέπετε, όταν αναλαμβάνεις μια κυβερνητική θέση, διορισμού πάρε – βάλε, δεν νιώθεις καμία απολύτως ανάγκη, να ρωτήσεις ή να συζητήσεις μια τέτοια απόφαση ούτε με τους ίδιους σου τους συνεργάτες ή τους Υπουργούς.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε το μίνι lockdown στο νησί, με την 24ωρη απαγόρευση της μουσικής. Δόγμα Χαρδαλιά – Γεραπετρίτη και αυτό. Φυσικά όπως καταλαβαίνει κανείς, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να περάσει στα χαμηλά. Και άντε να αντιδράσω εγώ και εσείς, πολίτες είμαστε, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Όταν όμως καλούν το τηλέφωνό σου, όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας τι θα κάνεις;

Τέλικά φαίνεται, ότι το τσουνάμι των αντιδράσεων για την Μύκονο στάθηκε ικανό να αλλάξει «τα επιδιμιολογικά δεδομένα» μέσα σε λίγες μέρες.