Πολιτική

Τι θα γίνει στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας – Η Όλγα, ο Κικίλιας και ο Πιερρακάκης

Αν και το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει καεί εδώ και αρκετό καιρό όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό δεν σημαίνει ότι υπουργοί και βουλευτές δεν έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές θα έχουν έντονο εσωκομματικό ενδιαφέρον για την γαλάζια παράταξη. Λίγο ή πολύ είναι γνωστό ποιοι διατηρούν και ποιοι δεν διατηρούν καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.

Φαίνεται πάντως ότι ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα τα δώσουν όλα για όλα στην εκλογή Πιερρακάκη και μάλιστα “χτυπώντας” την πρώτη θέση. Τουλάχιστον αυτό είναι το σενάριό τους. Φυσικά αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου άσχετο με το γεγονός ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας αποτελούν κόκκινο πανί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι εύλογο λοιπόν το Πρωθυπουργικό γραφείο να θέλει να στηρίξει τον δικό τους άνθρωπο Κυριάκο Πιερρακάκη. Σε αυτό το σημείο έρχεται βέβαια να κολλήσει και ένας παλιός γνώριμος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι φήμες λένε ότι το πράσινο φώς στον Αβραμόπουλο θα δοθεί μόνο με την προϋπόθεση ότι θα παίξει δισταυρία με το πουλέν Κυριάκο Πιερρακάκη.

Φαίνεται πάντως ότι ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει μια ανανέωση, με δικά του, πολύ δικά του πρόσωπα.