Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος – Ένας αποτυχημένος Υπουργός

Συνήθως οι ανασχηματισμοί είναι πετυχημένοι όταν έχουν ως στόχο να διορθώσουν αστοχίες ή λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης. Αυτή την φορά όμως, κανένα τέτοιου είδους μήνυμα δεν στάλθηκε από το Μ. Μαξίμου.

Η άδικη αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την μία δικαίωσε -κακώς θα έλεγα εγώ- τις φωνές και την κριτική που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό και από την άλλη πάγωσε τον κεντρώο κόσμο που παραδοσιακά ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2019 επέλεξε να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσο  άδικη και ανήθικη όμως είναι η αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από το Υπουργείο, τόσο ακατανόητη είναι η επιλογή του Τάκη Θεοδωρικάκου αντ΄αυτού.

Κανείς δεν ξεχνά ότι λίγους μήνες πριν ο Mr. Τάκης έφυγε από το ΥΠ.ΕΣ ως ο υπουργός της “μίζας” και φυσικά το Μ. Μαξίμου φρόντισε να του φορέσει την ταμπέλα του αποτυχημένου. Για το γεγονός ότι όποιος φεύγει από τον στενό κύκλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αργά η γρήγορα μένει στα αζήτητα έχουμε γράψει και άλλες φορές στο παρελθόν. Όπως μου μετέφερε φίλος που έχει ανοιχτές τις πόρτες με το Μ.Μ στην περίπτωση του  Θεοδωρικάκου έχουμε κάτι το πρωτοφανές: Ο mr. Τάκης έχει μια ιδιότητα που υπερκερνά αυτή του βουλευτή Επικρατείας ή του συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη, όντας ακόμη μέγας δημοσκόπος.

Αν κάποιος παρ’ αυτά δυσκολεύεται να βρει τον λόγο περί υπουργοποίησης του κ. Τάκη, ίσως τον διευκολύνουν δύο “κακές” δημοσκοπήσεις για την Κυβέρνηση.