Πολιτική

Τα «καρφιά» του Σταύρου Καλαφάτη για συναδέλφους του Υπουργούς

Τις σπόντες του πέταξε ο Σταύρος Καλαφάτης σε πρόσφατη εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κατά το κλείσιμο προς συναδέλφους του, υπουργούς. Αν και το Μαξίμου τον “άδειασε” πριν μήνες χρεώνοντάς του το λάθος για την μη άρση της Ασυλίας του Πολάκη ο ίδιος έχει επιλέξει να κινείται ξεκάθαρα στην γραμμή Μητσοτάκη: «λίγα λόγια και πολλά έργα». Κατ’ αρχάς, σημείωσε όλες τις παρατηρήσεις που έγιναν. Κατά δεύτερον, επισήμανε ότι όλοι αυτοί που κατέχουν δημόσιες θέσεις «πρέπει κυρίως να ακούν και λιγότερο να ομιλούν».

Την συγκεκριμένη ρητορική επανέλαβε και σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολιάζοντας τα της πανδημίας. « Στη μάχη με την πανδημία είναι συγκεκριμένος ο τρόπος που λειτουργούμε: Συλλογή και επεξεργασία των επιδημιολογικών στοιχείων. Εισήγηση της επιστημονικής κοινότητας προς την κυβέρνηση. Απόφαση από την κυβέρνηση. Στη διαδικασία αυτή, τα κυβερνητικά στελέχη, οφείλουμε να μιλάμε όσο γίνεται λιγότερο και να δρούμε, να ενεργούμε όσο γίνεται περισσότερο.

Αναμένουμε και εμείς τις εισηγήσεις των επιστημόνων σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία. Ό,τι και να λέμε μετά, για τα πριν, δεν βοηθάει. Και αν θέλετε, και ο παθός μαθός. Να ακούμε την επιστημονική κοινότητα και να μιλάμε ακόμα λιγότερο οι πολιτικοί. Τώρα φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε ότι θα βγούμε από αυτό το τούνελ το συντομότερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.