Πολιτική

Συνάντηση ΥΠΕΘΑ Παναγιωτόπουλου με Γρηγόρη Δημητριάδη

Τις τελευταίες εβδομάδες συχνός επισκέπτης στο Μ. Μαξίμου εμφανίζεται να είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αφορμή της συνάντησης του Υπουργού με τον Γρηγόρη Δημητριάδη αποτέλεσαν οι επικείμενες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρέπει να σημειωθεί κάπου εδώ ότι οι σχέσεις του Γρ. Δημητριάδη με τον Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο δεν περνούν και την καλύτερή τους φάση. Να σας θυμίσω ότι πριν από μερικές εβδομάδες στο φως της δημοσιότητας έφθασαν αρκετά άρθρα από δημοσιεύματα στην εφημερίδα Παραπολιτικά τα οποία “χτυπούσαν” τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Φαίνεται πάντως ότι το Πρωθυπουργικό γραφείο δεν θα επιδιώξει να έχει ιδιαίτερα παρεμβατικό ρόλο στις κρίσεις, αλλά την γενικότερη εικόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα που εστάλη προς την ηγεσία του Υπ. Άμυνας είναι  πως οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου είναι μεν ανοιχτές, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει θεσμική ιεραρχία που θα πρέπει να τηρείται.

Ένα ακόμα θέμα της ατζέντας που συζητήθηκε φυσικά ανάμεσα στον Υπουργό και τον Δημητριάδη ήταν ο σχεδιασμός που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις φρεγάτες. Στο διά ταύτα, τις επόμενες μέρες αναμένεται συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Παναγιωτόπουλου με θέμα τις κρίσεις, ώστε να συνυπολογιστούν όλα τα δεδομένα και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.