Πολιτική

Στο Μαξίμου πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας από τη Νέα Δημοκρατία

Κάτι πραγματικά ακραίο συμβαίνει πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά και την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, ούτε ένας συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν βρήκε ούτε έναν άνθρωπο στο ίδιο του το κόμμα για να στελεχώσει την ομάδα ανθρώπων που κυβερνά τη χώρα.

Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο πολυπράγμων συνταγματολόγος ήταν φίλος και προσωπικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του 2009 – 2011.

Ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας ο οποίος μετά από το πέρασμά του από την ίδια ακριβώς θέση επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, αργότερα το 2015 πέρασε και από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ως εκπρόσωπος Τύπου.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος ο οποίος μετακόμισε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό δίπλα στον Πρωθυπουργό, είχε διατελέσει σύμβουλος του Γιάννη Ραγκούση στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου αλλά και Γ.Γ του Δήμου Αθηναίων επί Καμίνη.

Ο λογογράφος και στενός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννης Βλαστάρης ο οποίος αν και ξεκίνησε από την Πανσπουδαστική (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ) συνέχισε μετέπειτα ως Διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και αργότερα στον ευρύτερο χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Είναι ακόμη ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ , αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ ήταν συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009-2011.

Για το τέλος αφήσαμε την Αριστοτελία Πελώνη η οποία ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε ο Χρήστος Ταραντίλης. Για όσους δεν την γνωρίζετε η κυρία Πελώνη ξεκίνησε την δημοσιογραφική διαδρομή της από “ΤΑ ΝΕΑ” και κάλυπτε για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που το 2017 μεταπήδησε στην Καθημερινή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης της πρότεινε να γίνει διευθύντρια Γραφείου Τύπου της ΝΔ αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Τώρα θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί με το ρόλο της κυβερνητικού εκπροσώπου, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (;).

Θ.Ν.