Πολιτική

Προβληματισμός στο Μαξίμου με την επιστολή των 7 βουλευτών – Ανασχηματισμός από Σεπτέμβρη

Φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν ως ένα μίνι αντάρτικο την κίνηση των 7 βουλευτών του κόμματος, με επιστολή προς τον Υφυπουργό Χαρδαλιά με την οποία ζήτησαν άρση της απαγόρευσης, της μουσικής για την εστίαση αλλά και παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12μ.μ

Αυτό που αναρωτιούνται ορισμένοι -βλέπε Νέζης, Μπεκίρης- μέσα στο Μαξίμου είναι το πως ήρθαν σε μια κοινή γραμμή οι Χριστόφορος Μπουτσικάκης, o Ανδρέας Κατσανιώτης, o Κωνσταντίνος Κυρανάκης ,o Χρήστος Μπουκώρος, o Ιωάννης Μελάς,o Χρήστος Δερμετζόπουλος  και o Θεμιστοκλής Χειμάρας.

Είναι δύσκολο βλέπετε, να καταλάβουν ότι μέσα στα καθήκοντα κάθε βουλευτή είναι να επικοινωνεί προς τον αρμόδιο Υπουργό, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που δέχεται από διάφορες κοινωνικές ομάδες, φορείς ή Σωματεία.

Σενάριο για ανασχηματισμό τον Σεπτέμβρη

Αν και το σενάριο που διέδιδαν κάποιοι, για πρόωρες εκλογές έχει ήδη καεί -κάτι απόλυτα λογικό, αφού δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι- υπάρχει ακόμα το σενάριο για ανασχηματισμό μετά το καλοκαίρι.

Στην πραγματικότητα κανένας από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν πιστεύει ότι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις είναι ακόμη στο 16% αφού όσοι γνωρίζουν από παρασκήνιο, αρκετές από αυτές είναι παραγγελία Μαξίμου. Κάπως έτσι είναι λογικό να επέλθει μια πιθανή ανανέωση το επόμενο διαστημα.

Το κυβερνητικό σχήμα έτσι όπως έχει δομηθεί, δεν φαίνεται να τραβάει και πλέον αρκετοί από τους Υπουργούς  που δεν μετακινήθηκαν στον προηγούμενο ανασχηματισμό, έχουν μπει στο στόχαστρο του Μαξίμου.

Εξάλλου δεν είναι λίγες και οι γκρίνιες και τα παράπονα που υπάρχουν για την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον νέο ρόλο που της έχει ανατεθεί.

Το τοπίο πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το πέρας της πανδημίας.