Πολιτική

Προκλητικός Θεοχάρης: «Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο»

Σε άλλη χώρα πρέπει να βρίσκεται ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης καθώς δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η άστοχη δήλωσή του:

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στην φαντασία όσων τα γράφουν. Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις»

Είναι γεγονός ότι αρκετοί υπουργοί της Κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα προέβησαν σε  δηλώσεις οι οποίες μετά από λίγο διαψεύστηκαν, όμως η προκλητική συμπεριφορά των δύο Υπουργών Χαρδαλιά – Θεοχάρη απέναντι στους επιχειρηματίες, στους ξενοδόχους και στην εστίαση δεν έχει προηγούμενο.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις, και καταλύματα τις τελευταίες ώρες έχουν δεχθεί πληθώρα τηλεφωνημάτων προκειμένου να ακυρώσουν κρατήσεις ή για να ρωτήσουν τους ιδιοκτήτες για το τι μέλλει γενέσθαι και αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός. Φυσικά απάντηση δεν υπάρχει. Επιχειρηματίες είναι οι άνθρωποι, δεν είναι γκουρού.

Για να καταλάβουμε για τι καταστροφή μιλάμε, η Μύκονος είναι ένα brand που παράγει ετησίως το 0,63% του ΑΕΠ της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν και από όσα μαθαίνω, τόσο το τηλέφωνο του Νίκου Χαρδαλιά όσο και του Χάρη Θεοχάρη έχει πάρει “φωτιά” τις τελευταίες ώρες, οι εμμονές και οι ιδεοληψίες και των δύο δεν πρόκειται να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Με απλά λόγια: Δεν ιδρώνει το αυτί τους.