Πολιτική

Πόσες φορές ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει παραίτηση υπουργού;

Πάρτε χαρτί και μολύβι και πάμε να μετρήσουμε πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει παραίτηση Υπουργού: Έως τώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν ζητήσει τις παραιτήσεις μιας πλειάδας υπουργών. Σε έναν μάλιστα προχώρησαν και σε πρόταση μομφής. Έτσι έως σήμερα ζήτησαν τις παραιτήσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Βασίλη Κικίλια, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Κ. Καραμανλή, της Νίκης Κεραμέως, της Λίνας Μενδώνη, του Χρήστου Σταϊκούρα (για τον οποίο υπέβαλαν και αίτημα για πρόταση δυσπιστίας), του Β. Κοντοζαμάνη, του Νότη Μηταράκη, του Στ. Πέτσα, του Ν. Παπαθανάση, του Αλκ. Στεφανή (επειδή θα πήγαινε στο Γράμμο), του Γιάννη Βρούτση (όταν ήταν υπουργός), του Τάκη Θεοδωρικάκου (επίσης όταν ήταν υπουργός για τις μάσκες στα σχολεία). Συνολικά 14 υπουργούς!

Το περίεργο είναι ότι δεν ζήτησαν ακόμα παραίτηση της κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών και ζητούσαν παραιτήσεις υπουργών ή προχωρούσαν σε προτάσεις δυσπιστίας εναντίον υπουργών ακόμα και σε παραμονές ανασχηματισμού.

Γνωρίζοντας ότι τα αιτήματά τους δεν πρόκειται να εισακουστούν. Πότε άλλωστε ζήτησε η όποια αντιπολίτευση παραίτηση υπουργού και ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της; Αφήστε που πολλοί πιστεύουν ότι όταν ζητείς με αυτόν τον τρόπο παραίτηση υπουργού, μπορείς και να τον σώσεις από τον επερχόμενο ανασχηματισμό.