Επιχειρήσεις

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ισχυρός άνδρας της εταιρείας “Χαλουβουργική” έφυγε σε ηλικία 77 ετών από την ζωή αφού τα προβλήματα υγείας τον ταλαιπωρούσαν αρκετά χρόνια. Έπασχε από μια σπάνια μορφής αθρίτιδας η οποία τα τελευταία χρόνια δυσκόλευε αρκετά την καθημερινότητά του.

Η μάχη με την υγεία του

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για την ασθένεια του, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Καθημερινή, είχε αναφέρει πως «από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί.

Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

Η διαδρομή του

Ξεκίνησε έχοντας με στόχο την δημιουργία μιας μικρής βιοτεχνίας που θα παράγει σύρματα και καρφιά η οποία και ονομάστηκε “Ελληνικά Συρματουργεία”. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η επιχείρηση αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε μια από τις  μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, η γνωστή σε όλους “Χαλυβουργική”.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν εκείνος που κλήθηκε να διαχειριστεί και να διευθύνει την ιστορική βιομηχανία, από την οποία ξεκίνησε η επιχειρηματική δραστηριότητα για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας. Σήμερα η “Χαλυβουργική” βρίσκεται στο σημείο μηδέν αφού τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά έχει κλέισει υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης αλλά και των χρεών.

Ο ισχυρός άνδρας επισκέφθηκε την  Χαλυβουργική για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2019 για να δοθεί το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους της εταιρείας που ουσιαστικά είχε πάψει πια να λειτουργεί.

Η ενδοοικογενειακή κόντρα με τα παιδιά του

Είθισται να λέμε ότι οι κόντρες και διαμάχες υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες. Μία από αυτές έλαβε χώρα και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου από την στιγμή που οι δύο γιοί του ανέλαβαν ισότιμο ρόλο στην εταιρεία κολοσσό από κοινού.

Ιδιαίτερα μετά το 2013 όπου και τα προβλήματα υγείας τον επιβάρυναν, οι γιοί του αναγκάστηκαν να λαμβάνουν ολοένα και περισσότερες πρωτοβουλίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με αποτέλεσμα η σύγκρουση με τον πατέρα τους να είναι αναπόφευκτη. Τον Δεκέμβρη του 2016 οι δυνατές φωνές πατέρα και γιων που ακούγονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του ήταν αδύνατο να περάσουν απαρατήρητες από όσους βρίσκονταν στον όροφο. Τα λόγια που ειπώθηκαν μεταξύ τους ήταν σκληρά, οι εκφράσεις που αντάλλαξαν βαριές. Υπήρχε η αίσθηση ότι δεν επρόκειτο για μία ακόμα, έστω και σκληρή, διαμάχη.

Το αποτέλεσμα της ενδοοικογενειακής διένεξης που ξέσπασε  -αναφορικά με τον έλεγχο της περουσιακής κατάστασης,- δικαίωσε εν τέλει τον πατέρα, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.