Επιχειρήσεις

Ποιος ήταν ο Άγγελος Μπρατάκος

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής και γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Άγγελος Μπρατάκος, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 και στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές του 1990, του 1993 και του 1996. Χρημάτισε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ήταν παντρεμένος έχοντας έναν γιο και μια κόρη.

Η διαδρομή του

Ο Άγγελος Μπρατάκος, με καταγωγή από τη
Μάνη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε Φυσική και διακρίθηκε στη Βιοϊατρική Τεχνολογία. Εργάστηκε με αφοσίωση στην
ανώτερη εκπαίδευση, αφήνοντας πίσω του
πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό έργο.

Από τα φοιτητικά χρόνια του εντάχθηκε και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις γραμμές της φιλελεύθερης παράταξης. Αρχικά έγινε επικεφαλής της Νεολαίας της ΕΡΕ (ΕΡΕΝ), ενώ την περίοδο 1985-1989 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Ν.Δ. συμβάλλοντας καθοριστικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας τον Ιούνιο του 1989 και βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Αθηνών το 1990, το 1993 και το 1996. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,
του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης. Ηγήθηκε επανειλημμένως της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ., συμβάλλοντας σε σημαντικές νίκες του κόμματος.

Υπήρξε επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ., ενώ συμμετείχε και στο
Πολιτικό Γραφείο του κόμματος. Εκτός από την ενεργό, αδιάλειπτη και αποτελεσματική συμμετοχή του στην πολιτική και οργανωτική ενίσχυση της Ν.Δ.