Πολιτική

Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος της παραίτησης Ταραντίλη

Ο Χρήστος Ταραντίλης κατέχει πλέον το ρεκόρ του κυβερνητικού εκπροσώπου με την μικρότερη σε διάρκεια θητεία. Επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την παραίτησή του. Αν ισχύουν, ευχόμαστε τα καλύτερα για τον ίδιο και την οικογένειά του. 

Όσοι όμως γνωρίζουν την κατάσταση στο Μαξίμου τις τελευταίες 20 μέρες (και δεν είναι λίγοι) δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό Ταραντίλη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε σχεδόν 2 μήνες θητείας, έκανε μόλις 2 δημόσιες τοποθετήσεις σε πολιτικές εκπομπές.

Κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν νοείται ο άνθρωπος που έχει επιλέξει το πρωθυπουργός για την επικοινωνία της κυβέρνησης να μην βγαίνει στα κανάλια να υπερασπιστεί την κυβέρνηση, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο με δυο μεγάλες επικοινωνιακές κρίσεις (Ικαρία – σκάνδαλο Λιγνάδη).

Ο καθηγητής, που είναι πολύ συμπαθής στα περισσότερα στελέχη της Νέα Δημοκρατίας, είχε σίγουρα τις καλύτερες προθέσεις. Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι τον συνδέει μια μακρόχρονη φιλία με τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Θα πει κάποιος βέβαια, δεν είναι ο Ταραντίλης ο πρώτος συνεργάτης ούτε φίλος που αδειάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καλή επιτυχία στην κυρία Πελώνη.