Επιχειρήσεις

Ποιος είναι ο Μάξιμος Σενετάκης

Πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή του Ηρακλείου της Κρήτης. Στις εκλογές του 2012  κατάφερε να έρθει δεύτερος και να εκλεγεί μόλις στα 36 του χρόνια.

Ο Μάξιμος Σενετάκης σε εκείνες τις εκλογές, εξελέγει με κεντρικό σύνθημα “Αξία έχει ο Άνθρωπος”. Δεν ήταν μόνο ότι ήρθε δεύτερος πίσω από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος μονοπωλούσε στο νησί τις ψήφους των Νεοδημοκρατών αλλά άφησε πίσω του μια σειρά από γαλάζια στελέχη που είχαν για χρόνια ένσημα στην πολιτική. Ο λόγος για τους Γιώργο Δεικτάκη αλλά και Λευτέρη Αυγενάκη, ανθρώπους με μεγάλη επιρροή στον χώρο αλλά και με οργανωμένο κομματικό δίκτυο.

Στις εκλογές του 2015 ο Σενετάκης δεν κατάφερε να επανεκλεγεί παρότι τριπλασίασε τις ψήφους που πήρε στις εκλογές του 2012 με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα εργοτάξια. Τότε σε συνέντευξή που είχε δώσει υποστήριξε ότι: “Βασική προτεραιότητα μου τότε ήταν να ζήσω την οικογένεια μου. Διότι εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός”.

Στο διάστημα που έμεινε εκτός πολιτικής, ανέλαβε μια σειρά από δημόσια και ιδιωτικά έργα με μεγαλύτερο εξ αυτών το project του ΚΤΕΛ – Ηρακλείου το οποίο μάλιστα επισκέφθηκε τότε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα δεν έπαψε να ασχολείται με το κόμμα.

Έτσι αμέσως μετά την δεύτερη ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2015 και όταν τέθηκε ζήτημα ηγεσίας ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την υποψηφιότητα Μητσοτάκη. Στις εκλογές του 2019 ο Μάξιμος κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη φορά βουλευτής, συγκεντρώνοντας πάνω από 18.000 ψήφους.