Επιχειρήσεις

Ποιος είναι ο Γιώργος Αμυράς

Τον Γιώργο Αμυρά τον γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” όπου παρουσίαζε -λίγα χρόνια πριν- από το κανάλι της ΕΡΤ.  Αν και η εκπομπή αγαπήθηκε αρκετά από τον κόσμο, ο ίδιος προτίμησε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Λίγοι θυμούνται ότι ο Αμυράς στις εκλογές του 2010 διεκδίκησε την Δημαρχεία των Αθηνών καταφέρνοντας όμως να πάρει μόλις 2 έδρες με το ποσοστό του 7,4% ή ότι στις ευρωεκλογές του 2014 ο Αντώνης Σαμαράς τον προσκάλεσε να ενταχθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο χωρίς να κερδίσει την εκλογή του.

Οι αποτυχίες αυτές όμως δεν τον απογοήτευσαν. Έτσι συνέχισε με θάρρος να πιστεύει ότι μπορεί μια μέρα μπορεί να εκλεγεί τουλάχιστον βουλευτής. Και πράγματι τα κατάφερε.

Στις εκλογές του 2015 εξελέγει για πρώτη φορά βουλευτής με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη όμως ο Γιώργος Αμυράς πάνω από όλα έβαζε το εθνικό συμφέρον. Κάπως έτσι η σχέση του με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη τελειώνει άδοξα. Αντικείμενο του χωρισμού; Μα φυσικά η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο 54χρονος πολιτικός φυσικά δεν άργησε να βρει πολιτική στέγη αφού οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας άνοιξαν διάπλατα εντάσσοντας ένα ακόμη παιδί του φιλελεύθερου μπλοκ από το Ποτάμι. Αυτή τη φορά υποψήφιος με την ΝΔ στο ευρωψηφοδέλτιο. Όμως ούτε τώρα θα τα καταφέρει ο Γιώργος. Έτσι το κόμμα θα δείξει για μια ακόμη φορά όλη την φιλευσπλαχνία του και θα του δώσει μια ακόμη ευκαιρία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ε λοιπόν εκεί τα κατάφερε. Εξελέγει βουλευτής στα Γιάννενα και στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου που έκανε ο Πρωθυπουργός, ο Αμυράς αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.