Επιχειρήσεις

Ποιος είναι ο Χάρης Θεοχάρης

Έμπειρος, δοκιμασμένος στα «εύκολα» και πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών. Ο λόγος για τον νυν Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Σπούδασε μηχανικός λογισμικού στο Imperial College στο Λονδίνο και μετέπειτα δούλεψε σε αρκετές start up επιχειρήσεις.

Από το 2011 έως και το 2014 θήτευσε ως γενικός γραμματέας σε διάφορα Υπουργεία, ενώ έγινε γνωστός με το συμβάν της αποχώρησής του από τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πάουλ Τόμσεν επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για την μη ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος.

Στην συνέχεια εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη πάλι την ίδια χρονιά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αν και η σχέση του με το Ποτάμι δεν κράτησε και πολύ. Στις 19 Απριλίου του 2016 ο Θεοχάρης ανεξαρτητοποιήθηκε αφού μεγαλοπιάστηκε και σκέφτηκε μια καλή ιδέα. Να ιδρύσει το δικό του κόμμα, με ονομασία Δημοκρατική Ευθύνη από το οποίο μάλιστα διεγράφη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το 2018 ο Χάρης Θεοχάρης, βρίσκονταν σε αναζήτηση πολιτικής στέγης, αλλά φαίνεται ότι οι συζητήσεις που είχε τότε ως ανεξάρτητος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησαν. Τελικά λίγους μήνες μετά κατάφερε να πάρει μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία.

Καλύτερή του στιγμή, όταν κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Τουρισμού βραβεύτηκε σε μιά χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα, πάτωσε κυριολεκτικά στις αφίξεις του καλοκαιριού, λόγω φυσικά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόσφατα μάλιστα έγινε πρώτο θέμα στο twitter αφού κατά την διάρκεια παρουσίασης σχεδίου για τον τουρισμό μπέρδεψε τη «Γαλάζια Ελευθερία», το πρόγραμμα εμβολιασμού στα νησιά, με το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας για τη διεκδίκηση θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.