Πολιτική

Ποιοι ζητούν απομάκρυνση του Δένδια από το ΥΠΕΞ

Όταν στο Μαξίμου έπαιρναν την απόφαση να τοποθετήσουν στην κεφαλή του ΥΠΕΞ τον Νίκο Δένδια, σίγουρα δεν είχαν στο νου τους, ότι ο Δένδιας θα καταφέρει να “ψηλώσει” τόσο και να θεωρείται ο πιο επιτυχημένος Υπουργός.

Είναι πολιτικά προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον σε μονόδρομο, αναφορικά με την συγκεκριμένη επιλογή. Από την μία η Κυβέρνηση αποκομίζει εκλογικά και δημοσκοπικά κάθε πρωτοβουλία έως τώρα από το ΥΠΕΞ, από την άλλη όμως ο Δένδιας θεωρείται τόσο πετυχημένος, που δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να τον μετακινήσει.

Από έγκυρες πηγές μαθαίνω, ότι ο Υπουργός διαφωνούσε με την επίσκεψη – επέλασης του τούρκου Υπουργού Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Η άρνησή του να παρευρεθεί ο ίδιος στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ήταν ένα ακόμη δείγμα γραφής ότι η κίνηση αυτή του Μ.Μ τον απογοήτευσε.

Πάντως στο Μαξίμου προσπαθούν να αποδυναμώσουν όσο γίνεται τον Υπουργό καθώς δεν θεωρούν ότι ο Δένδιας ταυτίζεται με το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Για αυτόν τον λόγο τις τελευταίες μέρες έχει δοθεί εντολή σε ένα συγκεκριμένο κέντρο επιχειρηματικών συμφερόντων το οποίο διαθέτει και ουκ ολίγα ΜΜΕ να σφυροκοπούν συνεχώς τον Δένδια.