Πολιτική

Ποιοι πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές – Ο ρόλος Γεραπετρίτη και Σκέρτσου

Δεν είναι ανυπόστατη η φήμη που θέλει τους δυο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να εισηγούνται πρόωρες εκλογές όταν η πανδημία και η εξέλιξη των εμβολιασμών το επιτρέψει. Ακόμη και αν υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μέσα στο επιτελείο του Μαξίμου, καθολικά σχεδόν οι συνεργάτες του τον πιέζουν να προχωρήσει σύντομα σε εκλογές.

Ιδιαίτερα η πίεση που ασκούν οι Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίζουν στον Πρωθυπουργό κάθε δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας -εκτός φυσικά από αυτές που γίνονται στο Μαξίμου και δεν μαθαίνουμε ποτέ-  δείχνοντάς του την άνετη επικράτηση και την μεγάλη διαφορά του με τον κ. Τσίπρα.

Αν υπάρχει κάτι που φοβίζει τον Γεραπετρίτη πάντως στο Μαξίμου, αυτό δεν είναι άλλο από την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου. Ενός Πρωθυπουργού δηλαδή τον οποίο οι δημοσκοπήσεις έδειχναν να προηγείται μέχρι και τελευταία στιγμή αφού μέσα σε ένα βράδυ καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Υπουργός Επικρατείας προερχόμενος φυσικά και από το ΠΑΣΟΚ – γνώστης και της πολιτικής ιστορίας – φοβάται αρκετά το σενάριο αυτό.

Πάντως όλες οι φωνές εντός Μαξίμου, θέλουν ανανέωση της λαϊκής εντολής, έστω κι αν αυτό σημαίνει οικουμενική κυβέρνηση την επόμενη μέρα.