Πολιτική

Όταν ο Σαμαράς συναντούσε στο Μαξίμου τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ενόψει της κατάκτησης πλέον του Πρωταθλήματος στο NBA από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, κρίνεται σκόπιμη μια σύντομη ιστορική αναδρομή. Ήταν το 2013 ο Γιάννης Αντετοκούμπο είχε γίνει δεκτός στο Μαξίμου από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο νεαρός τότε Γιάννης, είχε μόλις επιλεγεί από τους Μπακς στην υψηλότερη θέση στα ντραφτ του NBA και έτσι ο Α. Σαμαράς τον καλεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να τον τιμήσει:

“Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα. Θέλω να σε ευχαριστήσω και να σου πω ότι είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο Ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί, για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς. Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα: Να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι: Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου”

Η ταλαιπωρία της οικογένειας Αντετοκούνμπο προκειμένου να λάβει την ελληνική ιθαγένεια είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα, όμως η ιστορία γράφει ότι ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που με παρέμβαση του ιδίου και του τότε υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη απέκτησε ο Γιάννης την ελληνική ιθαγένεια για να ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.