Πολιτική

Οι δημοσκοπικές “μετρήσεις” για Πιερρακάκη, Δόμνα, Ταραντίλη και Παπαθανάση

Πολύς ντόρος έχει γίνει από την δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Βουλευτές αλλά και εξωκοινοβουλευτικοί τεχνοκράτες άρχισαν τα τηλέφωνα μανιωδώς σε δημοσιογράφους αλλά και πυρήνες προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Στην γαλάζια παράταξη ψάρωσαν από ότι φαίνεται με την δημοσκόπηση της Political η οποία άλλους ανέβασε και άλλους “κόντυνε”.  Μια σειρά από κορυφαία στελέχη και ονόματα της Κυβέρνησης όπως Γεραπετρίτης, Πιερρακάκης, Μιχαηλίδου, Παπαθανάσης, Ταραντίλης οι οποίοι ψάχνουν την περιφέρεια που θα θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές και βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η πραγματικότητα

Ο θιασάρχης του επιτελικού κράτους από ότι ακούγεται θα συνεχίσει τελικά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αφού βλέπει πως στον Πειραιά δύσκολα θα φαγωθούν οι Κατσαφάδος και Γ. Μελλάς. Από την άλλη οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Ταραντίλης θα τα βρουν σκούρα αν αποφασίσουν τελικά να κατέβουν στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής αφού μπροστά τους θα βρουν τον αεικίνητο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πάντως τόσο η Δόμνα Μιχαηλίδου όσο και ο Νίκος Παπαθανάσης αμφότεροι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στον Πειραιά και στα νότια της Αθήνας αντίστοιχα.

Είναι άξιο απορίας πως οι εν λόγω τεχνοκράτες οι οποίοι θεωρητικά τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές για να τρέξουν το μεταρρυθμιστικό έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καίγονται ο ένας μετά τον άλλο για… δημοσκοπικά αποτελέσματα.