Πολιτική

Οι κρυφές μετρήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χρηστίδης και Γερουλάνος τα πρωτεία

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν στον χώρο του ΚΙΝΑΛ ενόψει και το επερχόμενου εσωκομματικού συνεδρίου. Μια σειρά από κορυφαία ονόματα και στελέχη όπως Λοβέρδος, Χρηστίδης, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος και Χριστοδουλάκης φαίνεται πως μέτρησαν τις δυνάμεις τους σε δημοσκόπηση η οποία δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Το ενδιαφέρον που προκύπτει από αυτή την μέτρηση είναι ότι αφορά την δημοτικότητα όλων των παραπάνω στελεχών και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ. Ο πιο δημοφιλής «πασόκος» είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχοντας 85% αποδοχή στους ψηφοφόρους του κόμματός του και δεύτερος –αυτή είναι η έκπληξη– έρχεται ο 38χρονος Παύλος Χρηστίδης με 81%. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με το επίσης υψηλό 73% και έπονται ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Καστανίδης.

Όσον αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα, το “γαλάζιο” ρεκόρ κατέχει ο δημοφιλής Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό σχεδόν 80% ανάμεσα στους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους ενώ αντίθετα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο ναδίρ. Στον αντίποδα πάντως, τα πρωτεία κατέχει ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Καστανίδης με ρεκόρ αποδοχής για όσους υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόσωπο πάντως για το οποίο ανησυχούν τα περισσότερα στελέχη του χώρου φαίνεται πως είναι ο κρητικός Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής έχει αρκετά καλό πέρασμα και στις δύο δεξαμενές ψηφοφόρων τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό  ίσως προκύπτει από το γεγονός ότι ως ευρωβουλευτής δεν έχει «τσαλακωθεί» με θέματα εσωτερικής φύσεως, αλλά αντίθετα, χρησιμοποιώντας συχνά πυκνά ρητορική «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ», διαπερνά ψηφοφόρους και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, και ο Παύλος Χρηστίδης έχει περισσότερες συμπάθειες στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. από ό,τι του ΣΥΡΙΖΑ, με την εξήγηση εδώ να είναι πως ως εκπρόσωπος είχε ασκήσει σφοδρή κριτική επί τέσσερα χρόνια στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.