Πολιτική

Οι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις του ΚΙΝΑΛ – Ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση που έχει το Μέγαρο Μαξίμου στην διαδικασία διαδοχής του ΚΙΝΑΛ και αυτή δεν είναι άλλη από την στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στα προπύργια της γαλάζιας παράταξης θα ήθελαν πολύ να εκλεγεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο συμπαθής κατά τα άλλα Λοβέρδος, αφού έτσι θα κατάφερνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τοποθετήσει έναν άνθρωπο της επιλογής και της επιρροής του.

Η τωρινή ηγεσία του κόμματος πάντως είχε άλλη άποψη. Από τις δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν μετά και την αποπομπή Λοβέρδου από την θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, προέκυψαν ιδιαίτερα θετικά ευρήματα για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

Υπάρχουν και δημοσκοπήσεις πάντως -βλέπε opinion poll- που στο ζήτημα της διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ τοποθετούν πρώτα τον Α. Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη και τρίτη επιλογή την νυν πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει εξοργίσει την Φώφη και τα “παιδιά” της Παύλο Χριστίδη και Μανώλη Χριστοδουλάκη που βλέπουν ότι το Μαξίμου απλώνει το χέρι του περισσότερο από εκεί που πρέπει.

Σε κάθε περίπτωση οι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις του Μαξίμου δημοσιεύονται σε μέσα που στηρίζουν με κλειστά μάτια το σύστημα Μητσοτάκη. Στο ΚΙΝΑΛ πάντως συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η επιλογή της Γεννηματά να πολεμήσει εσωκομματικά το δίδυμο Λοβέρδου – Βενιζέλου θα της βγει σε καλό.

Τις επόμενες μέρες πάντως δεν αποκλείεται να δούμε ένα σκληρό ροκ μεταξύ Ανδρέα και Φώφης. Λογικό θα μου πείτε αφού πρόκειται για ζήτημα πολιτικής επιβίωσης.