Πολιτική

Oι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και οι εισηγήσεις του Μαξίμου

Είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες την κυβερνητική και επιστημονική Ιερουσαλήμ, πως η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων καλά κρατεί το τελευταίο διάστημα.

Αιτία της σιωπηλής αυτής «κόντρας» δεν είναι η ουσία της διαχείρισης της πανδημίας, αφού ούτως ή άλλως η επιστημονική κοινότητα έχει τον πλέον κομβικό ρόλο σ’ αυτό το μέτωπο, αλλά το γεγονός ότι τα μέλη της ομάδας που δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται, κόλλησαν όπως φαίνεται τον ιό που λίγο καιρό πριν είχε χτυπήσει ορισμένους υπουργούς και υφυπουργούς.

Άλλα λέει για παράδειγμα για τις μεταλλάξεις κάποιος, τον αναιρεί λίγη ώρα μετά ο συνάδελφός του. Υπέρ της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τάσσεται ο ένας, βγαίνει μετά από λίγη ώρα κάποιος και τάσσεται κατά.

Αυτά βλέπουν στο Μ. Μαξίμου και αναλαμβάνουν άμεσα πρωτοβουλία σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας (αλλά και τον Σωτηρη Τσιόδρα), προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο υποβολής εισηγήσεων της επιστημονικής ομάδας δια των ΜΜΕ.