Πολιτική

Οχι στην επέκταση του ΚΥΤ Έβρου – Ο ρόλος του βουλευτή Χρήστου Δερμεντζόπουλου

Όταν είδαμε στην “Διαύγεια” την πρόσκληση για την επέκταση του φυλακίου στον Έβρο καταλάβαμε ότι κάτι δεν θα πήγαινε και τόσο καλά για την Κυβέρνηση και τον Νότη Μηταράκη. Το θέμα της επέκτασης προβλημάτιζε τόσο τους τοπικούς βουλευτές οι οποίοι δέχονταν και τα πυρά της κοινωνίας όσο και άλλα στελέχη της γαλάζιας παράταξης που τάσσονταν ενάντια στα σχέδια του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μπροστάρης σε αυτόν τον ρόλο ήταν ο “νέος και ωραίος” Χρήστος Δερμεντζόπουλος ο οποίος όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να γίνει γεφυροποιός μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του Υπουργείου αλλά και να εξηγήσει με επιχειρήματα γιατί η επέκταση του ΚΥΤ θα ήταν πραγματικά φάουλ για την Κυβέρνηση.

Πάντως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε στο γραφείο του τον νεαρό βουλευτή του ακριτικού νομού ο οποίος μετά το πέρας της συνάντησης πήρε σβάρνα τα τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου να γνωστοποιήσει ότι οι απόψεις του Πρωθυπουργού βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με τις αντίστοιχες των ακριτών.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα οι εσωκομματικοί ανταγωνιστές του βουλευτές και πολιτευτές, άρχισαν να του αποδίδουν κατηγορίες περί προσπάθειας καπηλείας της δέσμευσης Μητσοτάκη και μάλιστα έκαναν και σχετικά παράπονα στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Η αλήθεια σε όλο αυτό είναι μία. Ο νεαρός βουλευτής ζήτησε εγκαίρως ραντεβού από τον Πρωθυπουργό και το πήρε.