Πολιτική

Ο «υπερυπουργός» Χαρδαλιάς επιτίθεται στον Αυγενάκη

Ως υπερυπουργός φαίνεται να λειτουργεί ο υφυπουργός της Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιτιθέμενος μάλιστα, στον συνάδελφό του Λευτέρη Αυγενάκη. Αν κάτι φαίνεται να ξεχνά ο πασίγνωστος – λόγω της πανδημίας – πλέον “τεχνοκράτης” είναι, ότι ο Αυγενάκης κατέβηκε με σταυρό στις εκλογές του 2019 λαμβάνοντας παραπάνω από 24.000 ψήφους όντας πρώτος σε ψήφους στο Ηρακλείο της Κρήτης, την στιγμή που ο ίδιος ο Χαρδαλιάς ήταν απλά μια επιλογή πάρε – βάλε του Μαξίμου.

Αφορμή της κόντρας τους, αποτέλεσαν κάποια ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και Mega, τα οποία έκαναν λόγο για καταστρατήγηση των υγειονομικών μέτρων από ομάδα της Superleague 2 τις προηγούμενες ημέρες.

Με απλά λόγια ο “ομαδικός παίκτης”  του κυβερνητικού σχήματος Νίκος Χαρδαλιάς χωρίς κανέναν φραγμό, με τοποθέτησή του βγήκε να κατηγορήσει ευθέως, ότι την ευθύνη για την καταστρατήγηση των μέτρων είχε η Γενική Γραμματέια Αθλητισμού και όχι ο ίδιος.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με το γνωστό υπεροπτικό ύφος και κουνόντας το δάχτυλο βγήκε να “μαλώσει” τον γ.γ Αθλητισμού και τον ίδιο τον Αυγενάκη λέγοντας ότι:

«Σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αδυναμία της διοργανώτριας Αρχής να επιβάλλει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσο και την έλλειψη των απαραίτητων αντανακλαστικών της για την τιμωρία εκείνων που τα παραβιάζουν,
τη Δευτέρα 10 Μαΐου, προτίθεμαι προσωπικά να εισηγηθώ στην Επιτροπή Επιδημιολόγων την ΑΝΑΣΤΟΛΗ διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Super League 2.»
Το σίγουρο είναι πάντως ότι αυτό το άδειασμα από τον Χαρδαλιά, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα το ανταποδώσει. Ίσως να μην έχει καταλάβει ότι ο Κρητικός έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα στον στοίβο της πολιτικής.