Πολιτική

O παραγκωνισμός του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

Αρκετούς μήνες πριν τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κλίμα για τον τσάρο της οικονομίας, Χρήστο Σταϊκούρα ήταν αρκετά βαρύ.

Αν κάτι ήταν που κράτησε στην θέση του τον Υπουργό αυτό ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα όταν κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών. Ο Σταϊκούρας σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού όπως φάνηκε ο Κ. Μητσοτάκης είχε κατά νου να δώσει τα κλειδιά της οικονομίας στον Θεόδωρο Σκυλακάκη, όπως και έγινε.

Την δεδομένη στιγμή ο Πρωθυπουργός όταν θέλει να ενημερωθεί για τα ζητήματα οικονομίας, σηκώνει το τηλέφωνό του σε δύο ανθρώπους. Τον σύμβουλό του Αλέξη Πατέλη και τον κύριο Σκυλακάκη. Ο Σταϊκούρας αρκείται στις συνεντεύξεις που δίνει στον δημοσιογράφο Αυτιά. Φαίνεται ότι ο Υπουργός είναι ο μεγάλος απών από τις ανακοινώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Φήμες λένε ότι παραγκωνισμός του Χρήστου Σταϊκούρα από το Μαξίμου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος διαφωνεί με την πολιτική των ανεξέλεκτων προσλήψεων στο δημόσιο και την εκτόξευση των δαπανών το τελευταίο έτος.