Πολιτική

Κώστας Μητσόπουλος: Ποιός είναι ο οννεδίτης με 3 θέσεις στο Δημόσιο και απευθείας αναθέσεις από Πατούλη

Τον γνωρίζετε τον Κωνσταντίνο Μητσόπουλο; Yποθέτω πως όχι. Είναι τεως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πλέον μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. “Επαγγέλεται” οικονομολόγος όμως η τύχη αλλά και οι διασυνδέσεις που έχτισε στην γαλάζια νεολαία τον βοήθησαν να βρει και αυτός μια θέση μετακλητού στο Υπουργείο Υγείας. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Αυτό που συμβαίνει όμως με την περίπτωση Μητσόπουλου τους τελευταίους μήνες δεν έχει προηγούμενο ούτε στα χρόνια του μεγάλου βολέματος επί ΠΑΣΟΚ. Μετά τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη για τρεις (ναι 3)  ταυτόχρονες θέσεις στο Δημόσιο και απευθείας αναθέσεις από την Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να κάνει μέχρι και νεοδημοκράτες να λένε “σε αυτό ο Πολάκης έχει δίκιο”.

Συγκεκριμένα, μόλις ένα μήνα μετά από τις εκλογές του Ιουλίου ο Μητσόπουλος διορίζεται ως μετακλητός στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας. Εκεί λοιπον στο γραφείο καταλαβαίνουν αμέσως με τι “κελεπούρι” έχουν να κάνουν και χωρίς να χάσουν την ευκαιρία, διορίζουν τον Μητσόπουλο και εκπρόσωπο του Υπουργείου.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για έναν Κώστα Μητσόπουλο με τ’ όνομα και για αυτό τον Οκτώβριο του 2020 ο νεαρός Οννεδίτης έρχεται να πληρώσει το κενό της θέσης Αντιπροέδρου παρακαλώ, στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας.

Σαν να μην έφτανε όμως και αυτό, ξεσπά και η πανδημία του κορωνοϊού. Οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες λένε και έτσι μια ακόμα “χρυσή ευκαιρία” προκύπτει για ένα χρυσό παιδί σαν τον Μητσόπουλο. Αυτή τη φορά το μενού είχε απευθείας ανάθεση από την Περιφέρεια Αττικής. Ένα δωράκι λίγο κάτω από τις 25 χιλιάδες ευρώ για την στήριξη αλλά και τα retweet του Οννεδίτη προς τον Πατούλη.

Αδιανόητα πράγματα για μια κυβέρνηση που ήρθε για να βάλει τάξη στο Δημόσιο και να διοικήσει υποτίθεται με αξιοκρατία και διαφάνεια.

Είχαμε συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά και παλαιότερα από όλες τις κυβερνήσεις. Όμως ένας από τους λόγους που ο κόσμος ψήφισε ΝΔ είναι για να σταματήσει όλο αυτό. Την ευθύνη για τον ευτελισμό του επιτελικού κράτους δεν την έχει μόνο ο Μητσόπουλος, την έχουν και αυτοί που τον επιλέγουν και επιτρέπουν τέτοιες προκλητικές καταστάσεις και κυρίως ο ίδιος ο Μητσοτάκης που αφήνει φαινόμενα παλαιοκομματικού βολέματος να εξελιχθούν και να παγιώνονται.