Πολιτική

Ο μόνος που υπερασπίστηκε ουσιαστικά τον πρωθυπουργό για το φάουλ της Ικαρίας ήταν τελικά ο Κυρανάκης

Με έκπληξη είδαν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κώστα Κυρανάκη να βάζει “γερή πλάτη” στον πρωθυπουργό για την επικοινωνιακή κρίση της Ικαρίας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική αντιπαράθεση στο Open.

O Κυρανάκης ήταν ο μόνος που μίλησε ουσιαστικά για την αξία της ίδιας της επίσκεψης σε τρία μικρά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε στιγμές έντασης με την Τουρκία, κάτι που απέτυχε να κάνει εντελώς το επικοινωνιακό επιτελείο με την μιντιακή υπεροπλία που διαθέτει. Κανείς επί μια βδομάδα δεν κατάλαβε τον πραγματικό λόγο που ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία.
Και όμως έπρεπε να το ακούσουμε από έναν βουλευτή που ο πρωθυπουργός άφησε εκτός ανασχηματισμού, και διαβάζουμε ότι οι συνεργάτες έχουν δώσει εντολή να κοπεί από τα κανάλια.

Μέσα σε όλα όσα ακούστηκαν αυτήν την εβδομάδα για το “γλέντι της Ικαρίας” διαχειρίστηκε έξυπνα την αντιπαράθεση απέναντι σε ένα πολύ επιθετικό κλίμα στο κανάλι του ομίλου Ιβάν Σαββίδη.

Μεταξύ άλλων είπε “Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν πολιτική με βάση επί μια βδομάδα με βάση το τι έφαγε ο πρωθυπουργός και αν καθόταν όρθιος ή καθιστός, αντί να επιλέγουν να βάλουν σε προτεραιότητα την επιβίωση των Ελλήνων κατοίκων στα μικρά νησιά του Αιγαίου εν μέσω κρίσης με την Τουρκία”.

Ομολογουμένως σε σχέση με την υπερασπιστική γραμμή που ακούσαμε από κορυφαίους Υπουργούς για “αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης που δεν μπορούσαν να αποφευχθούν” και τις δικαιολογίες περί μη παραβίασης μέτρων, τουλάχιστον ο Κυρανάκης έδειξε μετά από καιρό ότι στα δύσκολα ξέρει να στέκεται.