Πολιτική

Ο διεθνολόγος και Μακεδονομάχος, Δημήτρης Καιρίδης

Έναν χρόνο τώρα στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, ψάχνουν τον άνθρωπο που θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των συμφωνιών που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας.

Ποιος θα είναι ο εισηγητής; Ποιος θα σηκώσει το βάρος αυτό; Δύσκολη η απάντηση και δύσκολο το εγχείρημα γιατί όποιος  βουλευτής και να αναλάβει την ευθύνη αυτή, θα είναι σαν να εκπροσωπεί τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε η παράταξη προεκλογικά.

Οι δυσκολίες για την Νέα Δημοκρατία δεν αφορούν την αντιπολιτευτική αντιπαράθεση αλλά τις εσωκομματικές ισορροπίες. Μόνο κρυφό δεν είναι πως ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να ψηφίσει τα σύμφωνα.

Στο Μαξίμου δεν φοβούνται τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο την αντικειμενική δυσκολία του εγχειρήματος αφού γνωρίζουν ότι αρκετοί είναι οι βουλευτές εκτός του σαμαρικού μπλοκ που δεν θέλουν να ψηφίσουν.

Ως διά μαγείας πάντως ο Δημήτρης Καιρίδης είναι πρόθυμος εδώ και αρκετό καιρό να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Το αντάλαγμα φυσικά δεν το λες και μικρό αφού είναι δεδομένο ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση το Μέγαρο Μαξίμου θα δώσει γραμμή στήριξης στον κύριο Καιρίδη.

Μένει να δούμε αν το αντάλαγμα αυτό θα είναι αρκετό ώστε να φέρει την πολυπόθητη επανεκλογή στον κύριο καθηγητή.