Πολιτική

Μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Κυμπουρόπουλο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στις ευρωεκλογές του Μάϊου 2019 ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτέλεσε τον άσσο στο μανίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ψήφων. Πολύ εύκολα και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 570 χιλιάδες ψήφους ανά την επικράτεια.

Για να το πετύχει αυτό φυσικά, είχε την πλήρη στήριξη τόσο από το «σύστημα» Μητσοτάκη όσο και από τα ΜΜΕ. Το προεκλογικό σπρώξιμο στον Κυμπουρόπουλο δεν είχε προηγούμενο και τα οφέλη για την γαλάζια παράταξη σε πολιτικό επίπεδο ήταν πολλαπλά.

Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον νεαρό ευρωβουλευτή. Όσοι όμως βρέθηκαν στον ευρύτερο περιβάλλον την περίοδο εκείνη, κάνουν λόγο για κανονική εκλογική εκμετάλλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ευρωβουλευτή για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.

Το ηχηρό άδειασμα από την ΝΔ ήρθε μετά το πρόσφατο ψήφισμα του Κυμπουρόπουλου στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή της άμβλωσης: «Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του» αναφέρει η ΝΔ.

Ο ίδιος μετά και το μεγαλοπρεπές άδειασμα, προσπάθησε να σώσει ότι σώζεται με διαδοχικές τοποθετήσεις του. Το πιο πειστικό επιχείρημα πάντως που διαδίδουν οι συνεργάτες του φαίνεται πως είναι ότι το εν λόγω ψήφισμα δεν έχει καμία απολύτως νομοθετική αξία.