Πολιτική

Με παραγγελία Μαξίμου η εικονική δημοσκόπηση της Political για βουλευτές ΝΔ

Ο γνωστός εκδότης Νίκος Καραμανλής είναι το καινούργιο “toy boy” του Μεγάρου Μαξίμου. Όσοι τον γνωρίζουν εδώ και χρόνια ξέρουν και τα νταραβέρια του με το εκάστοτε σύστημα εξουσίας. Πότε “Καραμανλικός” κάνοντας πλήρη χρήση της συνωνυμίας του, πότε “Σαμαρικός” για να πάρει καμιά διαφήμιση, τώρα γυρνάει ως ακραιφνής “Μητσοτακικός” και μάλιστα με νέα εφημερίδα που χρηματοδοτεί το σύστημα Μαξίμου.

Το νέο δημοσιογραφικό εγχείρημα είναι συνέπεια της παταγώδους αποτυχίας του Θανάση Μαυρίδη να κρατήσει ανοιχτή την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ακόμη και την παχυλή χρηματοδότηση που του εξασφάλιζε η κλειστή ομάδα Μητσοτάκη. Έτσι ο “ψηλός” βρήκε νέο παιχνίδι για να κοντύνει όσους θεωρεί ότι δεν είναι του απολύτου ελέγχου του. Ζήτησε από έναν επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας να βάλει τα λεφτά και έτσι γεννήθηκε ακόμη μια ανύπαρκτη εικονική εφημερίδα, η Political.

Έτσι ο εκδότης καλύπτει χρέη που έχει στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του, αγιογραφεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους κοντινούς συνεργάτες του, εισπράττει διαφημιστικά έσοδα από τράπεζες και κρατικές επιχειρήσεις και όποτε χρειάζεται ρίχνει την απαραίτητη εσωκομματική λάσπη.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα το Μαξίμου να υποδείξει τις προτιμήσεις του και να “κοντύνει” βουλευτές που ναι μεν είχαν μεγάλη στήριξη από τον κόσμο στις εκλογές, αλλά δεν είναι απολύτως ελεγχόμενοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι μετρήσεις στις 8 εκλογικές περιφέρειες της Αττικής προφανώς δεν έγιναν ποτέ, διότι είναι παράλογο κάποιος να δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μια δημοσκόπηση που δεν ζητήθηκε και πληρώθηκε από υποψήφιο.

Πώς προέκυψαν αυτά τα ποσοστά; Καταρτίστηκαν τρεις λίστες ανθρώπων. Η πρώτη συμπεριελάμβανε αυτούς που είναι 100% ελεγχόμενοι από το Μαξίμου. Η δεύτερη είχε νέους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που κρίθηκε ότι πρέπει να προωθηθούν και η τρίτη είχε βουλευτές που πρέπει να “κοντύνουν”.

Η Opinion Poll -δηλαδή ο Διαμαντής Μιχαήλ αφού δεν πρόκειται για κολοσσό αλλά για μια απλή μονοπρόσωπη ΕΠΕ- έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ανοιχτή σε διαφόρων ειδών συνεργασίες. Από τις συνεργασίες με επικεφαλής σχημάτων αντιπολίτευσης σε Δήμους της περιφέρειας προκειμένου να βγάλει μπροστά τον εκάστοτε υποψήφιο, έφτασε να συνεργάζεται με το Μαξίμου.

Το λες και αναβάθμιση.