Πολιτική

Κάτι δεν πάει καλά με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Η επικοινωνιακή αντιμετώπιση από μέρους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με την επέκταση του ΚΥΤ στον Έβρο είναι κάτι περισσότερο από τραγική.

Αν και η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει το υφιστάμενο κέντρο ταυτοποίησης το οποίο βρίσκεται εκεί από το 2012, αυτή η πρόθεση δεν έχει επικοινωνηθεί σωστά στον κόσμο και κυρίως στην τοπική κοινωνία. Οι έντονες αντιδράσεις έρχονται και δένουν όταν κάποιοι βαφτίζουν τις κραυγές αγωνίας και ανησυχίας των Εβριτών ως «ακροδεξιά ρητορική».

Ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν πέρυσι τέτοια εποχή στον Εβρο, ο «προμαχώνας του ελληνισμού» θέλει μια διαφορετική προσέγγιση. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η ειρωνική -θα έλεγε κανείς- αντιμετώπιση, του Νότη Μηταράκη προς τους ανθρώπους αυτούς.

Κάθε φορά που κάποιος ή κάτι εκνευρίζει τον Υπουργό ο ίδιος συνηθίζει να λέει «πρόσεχε μη σου στείλω 10.000 Πακιστανούς». Μια τέτοια ειρωνία ειπώθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο.

Καλό θα ήταν ο Υπουργός να είναι πιο προσεκτικός απέναντι στον κόσμο που έβαλε πλάτη και προστάτεψε τα σύνορα της πατρίδας μας πέρυσι. Καλύτερα να κοιτάξει να λύσει πρώτα το θέμα με τις ΜΚΟ, γιατί ακούγεται ότι μαζεύονται μετανάστες δίπλα σε συνοικίες αλλα και σχολεία της περιοχής.