Πολιτική

Η Ντόρα Μπακογιάννη διορίζει τον κουμπάρο της στο ΚΕΜΕΑ

Επιτελικό κράτος σου λέει ο Γεραπετρίτης. Τόσο επιτελικό που οι ρουσφετολογικοί διορισμοί δίνουν και παίρνουν. Αρκετά υποκριτικό για μια Κυβέρνηση που εξελέγη με σύνθημα την μείωση των μετακλητών υπαλλήλων, την αριστεία, την αξιοκρατία αλλά και την αξιολόγηση.

Αξιολόγηση ακούσαμε, αξιολόγηση όμως δεν είδαμε. Έτσι φαίνεται πως επελέγη ως αναπληρωτής Διευθυντής στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας ο κουμπάρος της αδερφής του Πρωθυπουργού. Χωρίς καμία αξιολόγηση.

Τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΜΕΑ όσο και οι Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντής διορίζονται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η θητεία τους είναι τριετής απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα. Ωστόσο ο κύριος Νικόλαος Γερασιμίδης φαίνεται ότι επελέγει χωρίς καμία προϋπηρεσία και χωρίς καμία εμπειρία που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση.

Το βιογραφικό του Γερασιμίδη – Η σχέση του με την Ντόρα

Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα με 24 χρόνια προϋπηρεσίας. Ένα πρόσωπο με μακρά κομματική υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία που το 2019 ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ. Εκτός των άλλων έχει και κομματικά ένσημα ως «πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ιωαννίνων του κόμματος, αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» ενώ το 2007 και το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στα Ιωάννινα. Όμως για τον κύριο Γερασιμίδη το μεγαλύτερό παράσημο είναι η συγγενική του σχέση και η κουμπαριά με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Τελικά αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι τα ένσημα στο κόμμα είναι υπεράνω κάθε πτυχίου, εξειδίκευσης ή βιογραφικού.