Πολιτική

Η Νίκη Κεραμέως διαγράφει τα χρέη των πανεπιστημιακών

Δεν γνωρίζαμε ότι όταν η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μας έλεγε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και σε επενδύσειςστην Παιδεία, εννοούσε ότι θα φέρει τροπολογία ρουσφετολογικού τύπου για να “ξελασπώσει” τους πανεπιστημιακούς που την εξυπηρετούν.
Φαίνεται ότι η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για την Υπουργό προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη των πανεπιστημιακών οι οποίοι χρωστούν χρήματα προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Φαντάζομαι ότι οι συνεπείς Καθηγητές, που απέδωσαν στα Πανεπιστήμιά τους, τα εκ του νόμου οφειλόμενα, θα ξεκίνησαν τις μούντζες. Στα πρόσωπά τους φυσικά. Όταν εκπέμπονται κυβερνητικά μηνύματα επιβράβευσης των ασυνεπών, γιατί να μην είμαστε όλοι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς το κράτος; Και γιατί να μη ζητάνε οι υποψήφιοι φοιτητές να περάσουν στις σχολές της αρεσκείας τους, σε βάρος κάποιων άλλων που έγραψαν καλύτερα από αυτούς;
Η έλλειψη ή η αδυναμία των πολιτικών αντιπάλων, δεν είναι καλή δικαιολογία να ενισχύονται οι αυτοκτονικές κυβερνητικές τάσεις.