Πολιτική

Η ενόχληση του Χρήστου Σταϊκούρα προς τους τραπεζίτες

Πάγο έβαλε στους τραπεζίτες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη που έχει μαζί τους κάθε Τρίτη. Από ότι μαθαίνουμε κάποιος από τους διοικητές των τραπεζών φαίνεται ότι διέρρευσε σε δημοσιογράφους πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την διαδικασία επιδότησης για το «Γέφυρα 2» (από 600 μέχρι και με 50.000 ευρώ).

Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση των δόσεων των δανείων για οχτώ μήνες για όσες επιχειρήσεις και ελευθέρους επαγγελματίες έχουν πληγεί από την πανδημία. Στο Μαξίμου ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από αυτή την εξέλιξη καθώς περίμεναν ότι ένα τόσο σημαντικό μέτρο στήριξης θα έπρεπε να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο χρέωσαν αυτό το λάθος στον Υπ. Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας πάντως δήλωσε ότι γνωρίζει τον υπεύθυνο της διαρροής ενώ οι τραπεζίτες από την πλευρά τους παρακολουθούσαν σιωπηλοί τον υπουργό περιμένοντας να περάσει σε άλλο θέμα. Τώρα τι να σας πω, ότι στη σύσκεψη συζήτησαν το τρίτο εγγυοδοτικό πρόγραμμα και άλλα τέτοια ανάλογα, μάλλον δεν σας πολυενδιαφέρει.