Πολιτική

Η εισήγηση των λοιμοξιολόγων για παράταση του lockdown – Η απόφαση Σταϊκούρα και Σκυλακάκη

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, τη μέρα δηλαδή που επιβλήθηκε το σκληρό lockdown στην Αττική, η περιοχή είχε 676 νέα κρούσματα. Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά και ενώ κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουμε δει τα ευεργετικά αποτελέσματα της καραντίνας  τα νέα κρούσματα στην Αττική έφτασαν τα 2.570!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων ορισμένοι γιατροί εισηγήθηκαν την λήψη σκληρότερων μέτρων με την ταυτόχρονη παράταση του lockdown καθώς τα κρούσματα δεν πέφτουν και οι ΜΕΘ των νοσοκομείων στην Αττική βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Ακούγοντας αυτή την πρόταση ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης  -ο οποίος να πούμε ότι είναι από τις λίγες λογικές φωνές της Κυβέρνησης-  διαφώνησαν. Η εισήγηση των γιατρών προκάλεσε «εγκεφαλικό» στην ηγεσία του Υπουργείου καθώς οι ίδιοι δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα για περεταίρω μέτρα ή παράταση του κλεισίματος της οικονομίας. Η απάντησή τους ήταν ξεκάθαρη. “Δεν υπάρχουν τα χρήματα για να σηκώσουν το βάρος μιας ακόμα παράτασης”.

Πλέον τον λόγο και την απόφαση την έχει ο Πρωθυπουργός ο οποίος θα κληθεί να πάρει άμεσα μια δύσκολη απόφαση.