Πολιτική

Η ευκαιρία του Γιάννη Βρούτση – Εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Να ξεκινήσουμε θέτοντας δύο δεδομένα. Πρώτον ο Γιάννης Βρούτσης μέχρι και λίγους μήνες πριν κατείχε μια από τις σημαντικότερες θέσεις στο Υπουργικό συμβούλιο. Θέση την οποία είχε και στην προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δεύτερον η εφημερίδα Documento δεν είναι οποιαδήποτε εφημερίδα ούτε ένα έντυπο το οποίο απλά αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση. Είναι η εφημερίδα του κυρίου Βαξεβάνη, δημοσιογράφου που έχει στοχοποιήσει αρκετές φορές τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είναι κρυφό ότι μετά την απομάκρυνσή του ο Γιάννης Βρούτσης εξέφραζε την δυσαρέσκειά του προς το Μαξίμου αλλά και προς τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν και δημοσίως απέφευγε κάθε αρνητικό σχόλιο, φαινόταν ότι η υποβάθμισή του, τον είχε ενοχλήσει. Σε διάφορες συζητήσεις που γίνονταν άφηνε υπονοούμενα για την συνεργασία που είχε με τους υφυπουργούς (Μηταράκη, Δόμνα Μιχαηλίδου) αλλά και την Γ.Γ Στρατινάκη η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, τον υπονόμευε σε κάθε της ευκαιρία.

Ήταν λογικό και επόμενο κάποια στιγμή να απασφαλίσει. Όπως και έγινε. Ο Βρούτσης έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία και την βρήκε με τη υπόθεση Φουρθιώτη. Έδωσε αυτές τις πληροφορίες στον πιο μισητό άνθρωπο για το περιβάλλον του Μητσοτάκη, τον Κώστα Βεξεβάνη, φυσικά γνωρίζοντας το κόστος μιας τέτοιας επιλογής.

Με απλά λόγια ο Βρούτσης συνειδητοποίησε ότι όσο είναι Πρόεδρος ο Κυριάκος, δεν τίθεται θέμα αξιοποίησής του.