Πολιτική

Η αποτυχία που χρεώθηκε ο Άκης Σκέρτσος

Υποτίθεται πως όταν εξελέγη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα εφάρμοζε ένα πρωτότυπο μοντέλο ελέγχου των Υπουργείων. Το σύστημα αυτό -αν θυμάστε- το ονόμασαν «Μαζί». Φυσικά τώρα κανείς δεν το θυμάται.

Όλοι οι υπουργοί το πρώτο διάστημα, ετοίμαζαν χρονοδιαγράμματα, έθεταν στόχους και φυσικά λογοδοτούσαν στον δημιουργό αυτής της ιδέας και του προγράμματος, Άκη Σκέρτσο. Στην πράξη το μοντέλο αυτό απέτυχε και την αποτυχία την χρεώνεται φυσικά ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Όπως μαθαίνουμε ο Σκέρτσος πλέον έχει δρομολογήσει ήδη κάποιες αλλαγές αφού Κυριάκος Μητσοτάκης είπε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Κεντρικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινούνται οι πρωτοβουλίες του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, είναι η εξασφάλιση του ορθολογισμού και της καλύτερης συνεννόησης των συναρμόδιων χαρτοφυλακίων, ιδίως γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου παρατηρούνται ακόμη και σήμερα σημαντικά κενά.

Ο ίδιος πάντως δείχνει αφοσιωμένος στην αρμοδιότητα που του έχει ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό και δεν σκέφτεται καθόλου το ενδεχόμενο να πολιτευθεί, σε αντίθεση με άλλους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο επόμενο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ είναι πιθανότερο από ποτέ.