Πολιτική

Γιατί οι επιλογές του Πρωθυπουργού δεν θα φέρουν στην ΝΔ την πολυπόθητη ανανέωση

Όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες μαθαίνουμε μέσω φιλοκυβερνητικών διαρροών ότι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, – που είναι πάνω στην Κυβέρνηση και στην μάχη με την πανδημία- στην ΝΔ γίνεται εντατική δουλειά.

Από την μία το Μέγαρο Μαξίμου και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαψεύδουν κάθε πιθανό σενάριο εκλογών ενώ από την άλλη ακούμε για φιλόδοξους στόχους που έχουν να κάνουν είτε με αλλαγή στην επικοινωνιακή τακτική είτε με την προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί “νέο αίμα” για την ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Χθές μόλις γράφαμε για την νέα αρμοδιότητα που ανατέθηκε στον Διευθυντή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη αναφορικά με το project για την νεολαία ενώ ταυτόχρονα διαβάζουμε και για τις επαφές που κάνει ο Γραμματέας Γιώργος Στεργίου προκειμένου βρεί λύσεις σε δύο τομείς που διαχρονικά η ΝΔ πάσχει. Στους νέους αλλά και στις γυναίκες, με ότι συνεπάγεται αυτό για την πολυπόθητη ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις επιλογές που έκανε ο Πρωθυπουργός στον πρόσφατο ανασχηματισμό  όμως, θα διαπιστώσει ότι μια σειρά από ονόματα που ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο περισσότερο παλαιοκοματισμό και ναφθαλίνη “μυρίζουν” παρά ανανέωση.

Αναρωτιόμαστε τι πραγματικά πάει λάθος στην Νέα Δημοκρατία. Δεν γίνεται από την μία να μιλάς στον κόσμο σου για ανανέωση, μεταρρυθμίσεις και αριστεία και από την άλλη οι επιλογές σου στην κυβέρνηση να καθορίζονται από Βούλτεψη, Ταγαρά, Στύλιο και στο επιτελείο σου από τον Μπεκίρη.

Λάθος δρόμος.