Πολιτική

«Φάτην, πρόεδρε, τη Μενδώνη» – Τα λόγια της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Ελίζας Βόζεμπεργκ

Όπως μας πληροφορούν από τις πηγές μας στο Μαξίμου, τις τελευταίες τρεις μέρες, έπεσαν «λυτοί και δεμένοι» που λένε, εντός αλλά κυρίως εκτός Μ.Μ.Ε, να φάνε τη Μενδώνη. Η θεωρία απλή όσον αφορά το «φαίνεσθαι», αλλά τα κίνητρα πολλαπλά.

Δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί της υπεραπλούστευσης «φάτην, πρόεδρε, τη Μενδώνη» να υπάρξει εκτόνωση στην κρίση με την υπόθεση Λιγνάδη. Μιλάμε για «κλασικά εικονογραφημένα» στην πολιτική επικοινωνία, τρώμε τον «υπαίτιο» για να πάμε παρακάτω. Τώρα βεβαίως για όσους δεν είναι χθεσινοί, η υπεραπλουστευμένη θεωρία αυτή είχε το προφανέστατο μειονέκτημα ότι μετά τη Μενδώνη «κολλάει» στον Μητσοτάκη ο Λιγνάδης. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ή αφελής ή βαλτός. Άλλωστε,στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το κρύβουν οι χριστιανοί, τον Μητσοτάκη «θέλουν», τι να την κάνουν τη Μενδώνη; Όποιος διαβάζει την πραγματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά του έντυπα το βλέπει.

Και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όμως υπάρχει ένα κοινό το οποίο ζητά απεγνωσμένα την παραίτηση της Πασόκας Μενδώνη. Όλοι όσοι “ζαχάρωναν” την θέση στο Πολιτισμού -βλέπε Όλγα Κεφαλογιάννη- να θυμίσουμε ότι προεκλογικά την Λίνα Μενδώνη φώναζε για να προλογίσει τις ομιλίες της. Προφανώς στο μυαλό της είχε, Υπουργός Πολιτισμού θα γίνω, η Μενδώνη είναι ταμάμ για Γενική Γραμματέας του Υπουργείου. Τελικά δεν τα υπολόγισε καλά φαίνεται.

Τώρα για να τα λέμε όλα όμως ο Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφασή του φαίνεται να στηρίξει την Υπουργό του αν και προσωπικά συνεχίζω να πιστέυω ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει τελικά αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου.

Υ.Γ: Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να αντιμετωπίζονται, αλλά πραγματικά εκεί που λύγισε το ηθικό της κυβέρνησης ήταν από τη βαρύγδουπη καταγγελία της κυρίας Βόζεμπεργκ κατά της υπουργού Πολιτισμού από τις Βρυξέλλες. Πληροφορίες λένε ότι κάτι «Γαλλικά» (λόγω Βρυξελλών) τα άκουσε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.