Πολιτική

Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποτέλεσε ένα μεγάλο “μπαμ” στον πρώτο σχηματισμό Κυβέρνησης μετά την νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου. Ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και είχε την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού σε όλη την μέχρι τώρα θητεία του.

Πάντοτε όμως μέσα στο Μαξίμου υπήρχε μια αρκετά ισχυρή φωνή που τον αμφισβητούσε και αυτή η φωνή δεν είναι άλλη από τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Ο Χρυσοχοΐδης όμως και το μεγάλο “εγώ” του συνέχιζε πάντα ακάθεκτος το έργο του παρά την άτυπη κόντρα που είχε ανοίξει με το “δεξί χέρι” του Πρωθυπουργού. Θεωρούσε ότι κανείς δεν μπορεί να τον κουνήσει από την υπουργική του θέση ακριβώς επειδή έχαιρε της απεριόριστης εκτίμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάθε φορά που ο Δημητριάδης αμφισβητούσε τις υπουργικές του ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του, ο Μητσοτάκης ήταν εκεί για να τον υπερασπιστεί.

Όπως είναι λογικό μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Ν. Σμύρνη η γκρίνια στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Χρυσοχοΐδη έχει αυξηθεί, με τον Μητσοτάκη πλέον να είναι πιο δεκτικός στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Υπουργού. Οι φωνές κατά της παραμονής του όμως στο υπουργείο έχουν πληθύνει. Και του καταλογίζουν σημαντικές αποτυχίες στο ενεργητικό του, που πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δώσει αρκετά επιχειρήματα στον Γρ. Δημητριάδη προκειμένου ο ίδιος να εισηγηθεί την απομάκρυνσή Χρυσοχοΐδη ο οποίος εκτός των άλλων φαίνεται ότι προετοιμάζει την θέση για τον υφιστάμενο του, τον Λευτέρη Οικονόμου.

Στα τελευταία, έρχεται να προστεθεί και η συνάντηση Μητσοτάκη με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο λίγες ώρες μετά και το άδειασμα του καθηγητή προς τον Υπουργό ότι στην πράξη η επιτροπή παρακολούθησης κρουσμάτων αστυνομικής βίας είχε ουσιαστικά καταργηθεί.

Η παραπάνω εξέλιξη φαίνεται ότι είναι ένα ακόμη άδειασμα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει βρεθεί ήδη ο αντικαταστάτης του.