Πολιτική

Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος στέκονται απέναντι στον Νίκο Δένδια

Φαίνεται πως κάτι ενώνει τους δύο έμπειρους πολιτικούς προερχόμενους από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα και αυτό δεν είναι άλλο από τις θέσεις τους στα εθνικά ζητήματα. Αβραμόπουλος και Βενιζέλος δεν χάνουν ευκαιρία να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και εν μέρει την δυσαρέσκειά τους για κάποιους χειρισμούς από τον νυν Υπουργό Εξωτερικών.

Στο Μαξίμου πάντως φαίνεται να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την συμμαχία αν και έχουν κατά νου ότι το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία για τον Βαγγέλη Βενιζέλο είναι αρκετά τοξικό ακόμη και μετά την απομάκρυνσή του από την πολιτική επιφάνεια.

Από την άλλη μεριά το κλίμα για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι αρκετά καλύτερο. Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε είχε ποτέ αντικρουόμενα συμφέροντα με τον Πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση αν κάτι είναι που δυσκολεύει το Μέγαρο Μαξίμου να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση είναι τα ποσοστά δημοφιλίας που καταγράφει σε κάθε δημοσκόπηση ο Νίκος Δένδιας.