Πολιτική

Δεν κρύβεται το χάσμα ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ιερώνυμο

Όσοι παρακολούθησαν την τελετή εορτασμού των 200 χρόνων της επανάστασης κατάλαβαν ότι κατάλαβαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο έχει βγει εκτός ελέγχου.

Ο Αρχιεπίσκοπος απουσίασε τόσο από το δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου όσο και από το την παρέλαση και για αυτόν τον λόγο ζήτησε άμεσα ραντεβού με τον Πρωθυπουργό.

Το ραντεβού έγινε αλλά σύμφωνα με έγκυρες πηγές φαίνεται πως δεν πήγε και τόσο καλά. Ο Ιερώνυμος άλλωστε είχε συγκεκριμένα θέματα για να θέσει υπόψη του πρωθυπουργού και να απαιτήσει απαντήσεις. Την προκλητική απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον αγώνα της εκκλησίας και τον ρόλο της στην εθνεγερσία. Την παρατεταμένη απαγόρευση της Ορθόδοξης λατρείας, για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους.

Το βασικότερο ζήτημα που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος όμως ήταν αυτό του ανοίγματος των εκκλησιών για τον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης. Συγκεκριμένη απάντηση δεν υπήρξε φυσικά καθώς μια τέτοια απόφαση εξαρτάται από τις αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Στην συνάντηση πάντως λέγεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν αρκετά σκληρός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που επιβεβαιώνει το χάσμα μεταξύ τους.