Πολιτική

Crash test πριν τον ανασχηματισμό – Πως συνδέεται με τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι συζητήσεις για ανασχηματισμό δίνουν και παίρνουν στο πολιτικό παρασκήνιο. Ονόματα ακούγονται και γράφονται, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι αυτό που λέμε «ανοιχτό βιβλίο» για αυτά τα ζητήματα.

Θα μου πείτε τώρα, μα πως βρε άνθρωπε κολλάει ο ανασχηματισμός που πρόκειται να γίνει, με την ψήφιση των δύο μνημονίων με την γείτονα χώρα; Κολλάει μια χαρά αν σκεφτεί κανείς ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη έχουν καταστρώσει σχέδιο προκειμένου να βγούν αλώβητοι αν τυχόν χτυπήσουν το παγόβουνο που υπάρχει μπροστά τους.

Σύμφωνα με τις πηγές μας, η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία για τα «μνημόνια» της Συμφωνίας των Πρεσπών θα λάβει χώρα στις αρχές Ιουλίου, δηλαδή λίγο πριν τον επικείμενο ανασχηματισμό. Αφενός όλοι θα έχουμε ξεκινήσει τα μπανάκια μας και το εθνικό φρόνημα -όπως πολύ καλά γνωρίζετε-  πάει και αυτό διακοπές… αφετέρου θα υπάρξει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Με απλά λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκτιμήσει δεόντως όσους βγουν μπροστά σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την Κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας δηλαδή ένα πραγματικό crash test προκειμένου να δούμε ποιοι θα πάρουν το εισητήριο και ποιοι το εξητήριο από το κυβερνητικό σχήμα.