Πολιτική

Χωρισμένη στα δύο η ΝΔ για τον «πράσινο» Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Όσοι γνωρίζουν καλά την πολιτική πραγματικότητα στην Κρήτη, ξέρουν ότι υπάρχει μια άτυπη συμμαχία μεταξύ της Κυβέρνησης και του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη. Αρκετά στελέχη του κόμματος, βουλευτές και Υπουργοί έχουν φιλικές σχέσεις μαζί του ενώ θεσμικά όλοι λένε ότι συνεργάζονται άψογα με τον κρητικό.

Στην πραγματικότητα ακόμη και επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός στήριζε άτυπα τον Περιφερειάρχη. Λέγεται μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν επιδίωξε να κατεβάσει απέναντί του κάποιον δυνατό υποψήφιο, ως ένα ακόμα δείγμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που υπάρχει με τον κύριο Αρναουτάκη.

Τις τελευταίες μέρες πάντως στην επίθεση φαίνεται να έχει βγει ο γαλάζιος βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης σηκώνοντας έτσι αντάρτικο. Ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Αρναουτάκη, με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, να δημιουργήσει μια νέα αναπτυξιακή εταιρεία. «Είναι ωραίο να μπορούμε να πορευόμαστε με συναίνεση. Δεν είναι όμως αυτοσκοπός. Διαφορετικά θα καταλήξει η άσκηση της πολιτικής να είναι ανταλλαγή συγχαρητηρίων και ευχαριστηρίων μεταξύ πολιτικών προσώπων», είπε όλο νόημα.