Πολιτική

«Άριστοι» μπαίνουν «Άριστοι» βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου – Τα μαγειρέματα στα Δ.Σ των δημοσίων οργανισμών

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι πολίτες ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Ιουλίου του 2019 ήταν για να βάλουν ένα τέλος στην αναξιοκρατία που επικρατεί στο Δημόσιο αλλα στην περιβόητη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αντί αυτού αυτά που ακούγονται και διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα δεν έχουν προηγούμενο. Οι υπουργοί διορίζουν μετακλητούς σε δημόσιες θέσεις, τα ρεκόρ προσλήψεων μετακλητών στο δημόσιο σπάνε το ένα μετά το άλλο ενώ η αξιολόγηση των υπαλλήλων έμεινε στα συρτάρια Πειραιώς.

Πρόσφατο παράδειγμα οι αλλαγές που προωθούνται μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς. Ο αποτυχών τέως Πρόεδρος στο ΕΚΔΔΑ, Διονύσης Κυριακόπουλος άφησε ομολογουμένως έργο. Ξεκίνησε το όραμά του για το Κέντρο με μια ανεξήγητη ροπή προς απευθείας αναθέσεις, ενώ ανακατασκεύασε το προσωπικό του γραφείο με δαπάνες 22.000 ευρώ. Η περιβόητη «ευελιξία» που έδωσε το Μαξίμου στο προσωπό του μεταφράστηκε σε 155 απευθείας αναθέσεις από τις οποίες μόνο οι 6 σχετίζονταν με την πανδημία.

“Κανείς δεν πάει χαμένος” είναι το δόγμα που ακολουθούν κάποιοι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, παραβαίνοντας πολλές φορές ακόμη και τις εντολές του ίδιου του Μητσοτάκη ο οποίος πολλές φορές δεν έχει εικόνα για τα όσα γίνονται στα υπόγεια.

Σε αυτό το παιχνίδι ρόλων μπήκε πρόσφατα και ο διευθυντής του Υπουργού Εσωτερικών κύριος Θεοδόσης Αθανασάς ο οποίος κατά μια περίεργη σύμπτωση φαίνεται ότι προώθησε το παλιό του αφεντικό. Βασίλης Έξαρχος και Θεοδόσης Αθανασάς ξεπλήρώνουν μεταξύ τους χάρες από το παρελθόν.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Βασίλης Έξαρχος ήταν ο άνθρωπος που στήριξε -όσο κανένας- στο παρελθόν τον τωρινό διευθυντή κύριο Αθανασά προσφέροντάς του θέση στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό ξεπληρώνει σήμερα ο διευθυντής του Υπουργού εκτός από τα ρουσφετάκια που ζητά ο Βασίλης Έξαρχος. Πλέον από τη θέση του αντιπροέδρου στο ΕΚΔΔΑ και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία στην δημόσια διοίκηση θα μπορεί να ισχυρίζεται ότι “απεχθάνεται” την δημοσιουπαλληλία συνεχίζοντας την καριέρα του διπλοθεσίτη.

Πως συνδέονται αυτοί οι τρείς άγνωστοι υποτίθεται μεταξύ τους; Την απάντηση θα την βρεί κανείς στα μαγειρέματα που κάνει ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης. Ο αποχωρήσας πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ τοποθετείται πρόεδρος στο ΙΓΕ και ο αποχωρών πρόεδρος του ΙΓΕ τοποθετείται ως αντιπρόεδρος στο ΕΚΔΔΑ.

Τυχαίο; Η κυβέρνηση των “αρίστων” δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.