Πολιτική

Από που κρατάει ο Άδωνις τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες που θέλουν τον Άδωνι Γεωργιάδη να ασκεί κάποιου είδους πίεση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ειδικά μετά και την θορυβώδη εμφάνιση του πρώτου στην Βουλή. Αρκετοί αναρωτιούνται «Μα πως είναι δυνατόν να ανέχεται τέτοια συμπεριφορά;»

Η φημολογία αυτή είχε αναπτυχθεί κυρίως όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφαιρέσει από τον υπουργό ανάπτυξης πλήθος αρμοδιοτήτων, δεν τόλμησε όμως να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση. Έτσι, όλοι πίστευαν πως κατα κάποιον τρόπο ο  Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να τον διατηρήσει την κυβέρνηση και να ανέχεται πράξεις που πιθανόν δεν θα συγχωρούσε σε κάποιον άλλον υπουργό. Ενδεικτική είναι άλλωστε και η περίπτωση του Χρήστου Ταραντίλη.

Η αλήθεια σε αυτό βρίσκεται κάπου στην μέση. Ούτε ο Άδωνης κρατά κάπου ή κάπως τον Πρωθυπουργό, ούτε ο Μητσοτάκης έχει καμια υποχρέωση να τον κρατά Υπουργό στο Ανάπτυξης. Όλη αυτή η ιστορία λίγο – πολύ ξεκινά από την στήριξη που προσέφερε ο Άδωνης Γεωργιάδης προς τον Κυριάκο στην εσωκομματική διαδικασία προκειμένου o δεύτερος να γίνει πρόεδρος της ΝΔ.

Κακά τα ψέμματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να διώξει τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνηση, όχι επειδή εκβιάζεται, αλλά διότι πιστεύει ότι διατηρώντας τον Άδωνι στην θέση του με αυτές τις συνθήκες μόνο να κερδίσει έχει.

Εξάλλου υπό αυτές τις συνθήκες ύφεσης και αυτό που βλέπουμε να έρχεται στην οικονομία, ποιος θα πιστέψει ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης της χώρας έχει πετύχει στο έργο του;