Πολιτική

Αναζητώντας αντικαταστάτη της κ. Σουρανή – Ποιοι προσεγγίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε αναζήτηση συνεργάτη φαίνεται να είναι το Μέγαρο Μαξίμου μετά την μετακόμιση της κυρίας Σουρανή στην Πρεσβεία της Ρώμης. Η αποχώρηση της στενής συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν τον διακατέχει κανένας συναισθηματισμός.

Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κ. Μητσοτάκη γνώριζε όσο κανείς τα υπηρεσιακά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ενώ είχε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τον Ιμπραήμ Καλίν.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το τελευταίο διάστημα, τόσο τον Κ. Μητσοτάκη όσο και τον Γρ. Δημητριάδη τους περιτριγυρίζουν άνθρωποι από το γνωστού think tank ΕΛΙΑΜΕΠ. Τα επιχειρήματα της συγκεκριμένης σχολής σκέψης επιχειρούν να πείσουν τον Πρωθυπουργό να εφαρμόσει ένα “κράμα” στρατηγικής από τα ιδεολογήματα του κ. Σημίτη και του ΓΑΠ. Θα μου πείτε τώρα λογικό, αφού τα στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ προέρχονται κατά βάση από το Ποτάμι.

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν πάντως να “φορέσουν” στον Πρωθυπουργό έναν συνεργάτη της δικής τους σχολής σκέψης, το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να διαλέξει έναν ισχυρό ανώτερο διπλωμάτη που να μπορεί να σταθεί ως «καθρέφτης» απέναντι στον Καλίν και στην επιθετικότητα του τελευταίου.

Καθόλου εύκολη αποστολή..