Πολιτική

Αιφνιδιασμός Άδωνι μετά από εισήγηση βόμβα Κικίλια για καθολικό lockdown σε Αττική.

Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε τον Άδωνι Γεωργιάδη νωρίς το πρωί όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απροετοίμαστος αμέσως μετά την εισήγηση βόμβα Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική, παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης εμφανώς ενοχλημένος από τις δηλώσεις Κικίλια φάνηκε πως ούτε γνώριζε ούτε συμφωνούσε με ένα lockdown τύπου Μαρτίου τη δεδομένη χρονική στιγμή που ο ίδιος δίνει μάχη για να παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο το οποίο έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα.

Η Μαρία Αναστασοπούλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ άσκησε πίεση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος φάνηκε πως ήρθε σε αρκετά δύσκολη θέση όταν ερωτήθηκε γιατί η Κυβέρνηση συνεχώς αναιρεί τα μέτρα που λαμβάνει χωρίς να περιμένει πρώτα να δει αν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα σήμερα παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά και την εκτίναξη του ιικού φορτίου στην Αττική, συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.