Πολιτική

Άδειασμα Πατούλη προς την κυβέρνηση – Ο ρόλος Χαρδαλιά

Η σχέση του Περιφεριάρχη Αττικής με το επιτελέιο του Μαξίμου αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό δεν διαννύει και την καλύτερή της περίοδο. Αφορμή φυσικά δεν αποτέλεσε το ντόμινο προβλημάτων που έφερε η  κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά η γενικότερη στάση Πατούλη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο αυτί του Κυριάκου φτάνουν διάφοροι ψίθυροι περί φιλοδοξίας του Γιώργου Πατούλη, να διεκδικήσει μελλοντικά την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης αλλά και οι διάφορες “δουλίτσες” που κάνει ο Περιφεριάρχης με επιχειρηματίες και απευθείας αναθέσεις. Άσχημα ξεκινήσαμε.

Όσοι βρίσκονται στον ευρύτερο κυβερνητικό κύκλο καταλαβαίνουν ότι το άδειασμα Πατούλη για το κλείσιμο της εθνική οδού Αθηνών – Λαμίας, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των τριγμών που υπάρχουν στην μεταξύ τους σχέση.

Ο Μητσοτάκης δεν δίστασε στην πρόσφατη σύσκεψη της Κ.Ο του κόμματος να δείξει την ενόχλησή του για το πινκ – πονγκ των ευθυνών μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων αλλά και του ΔΕΔΗΕ παρόλο που ακόμη και σήμερα υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Ο Πατούλης πάντως δείχνει να μην καταλαβαίνει από τέτοια.

Ο ρόλος Χαρδαλιά

Κάπου εδώ έρχεται να κολλήσει και ο ρόλος του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Η αλήθεια είναι ότι ο βυρωνιώτης πολιτικός έχει καταφέρει να μην μπει καθόλου ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών για τις συνέπειες τις κακοκαιρίας.

Στο Μαξίμου τον εμπιστεύονται τυφλά, αφού του έχουν παραχωρήσει και ένα τεράστιο ογκώδες -πλην όμως λειτουργικό- κτίριο το οποίο έχει μετατρέψει ο ίδιος σε υφυπουργείο.Κανένας άλλος υπουργός ή υφυπουργός της Κυβέρνησης δεν έχει στηριχθεί τόσο, όσο ο συγκεκριμένος.

Πάντως δεν είναι λίγα τα στελέχη του Υπουργείου του, τα οποία κάνουν λόγο για εγωκεντρική συμπεριφορά του Χαρδαλιά. Ο ίδιος λένε έχει αναλάβει ρόλο στρατηγού για την πυροσβεστική, παρακάμτωντας πολλές φορές ακόμη και τον Αρχηγό του Π.Σ Στέφανο Κολοκούρη ενώ στα ζητήματα πολιτικής προστασίας, δρά αυταρχικά ως υπερυπουργός.

Θα μου πείτε τώρα πως συνδέονται οι συμπεριφορές των δύο γαλάζιων στελεχών μεταξύ τους; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πως στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει ένα πλάνο και αυτό δεν είναι άλλο από το “φάγωμα” του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια ούτως ώστε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, να αναλάβει ένας άνθρωπος της εμπιστοσύνης τους, όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς.